Våga mer än du törs

 

Våga mer än du törs!

 

Nytt år och nya möjligheter för att våga lite mer, så vad skulle hända om du vågade mer än du törs? Just den frågan ställde jag till en av mina klienter häromdagen.

 

För visst är det så att vi alla drömmer om att leva ett spännande, rikt, utmanande och omväxlande liv? Och ingen, så vitt jag känner till, har förverkligat sina drömmar genom att vara kvar i sin komfortzon där det är tryggt, bekvämt och ofarligt.

 

Vad sägs om att våga ta lite risker genom att kliva ur komfortzonen? Hjälp, är inte det läskigt? Jo, alldeles förfärligt läskigt, krångligt, besvärligt och svårt till en början.

 

MEN, när du tar dig över ett hinder kommer du märka hur tillfredsställd du blir. Trösklarna blir lägre och lägre och snart övervinner du ytterligare ett hinder, ett till och ett till. Du närmar dig helt enkelt din dröm eller mål.

 

Glädjen och tillfredsställelsen som det innebär att testa något nytt kommer överskrida oron och osäkerheten som uppstår då och då. Och du, tänk om det är så att lite oro och nervositet är ett tecken på att du är laddad för uppgiften och vill ta den på allvar.

 

Hur gör man då för att sluta tänka att man inte kan, vågar eller orkar? Jo, du behöver lära om hjärnan till att tänka om och tänka rätt och det kan du göra genom att ifrågasätta dina rädslor som dyker upp. Var kommer de ifrån, är det gamla rädslor som inte är befogade längre? Ställ också frågorna till dig själv; ”Vad gör det om 100 år?” och ”Vad är det värsta som kan hända?”

 

Du kommer troligtvis upptäcka att du helt i onödan skapat hinder för dig som inte finns och att du underskattat din egen förmåga till att nå dina mål och drömmar.

 

Hur gick det då för min klient? Jo, helt plötsligt bubblade de ur henne lösningar till att sätta fokus på sig själv och på så vis både må bra och prestera bra.

 

Vad skulle du göra om du vågade mer än du törs?

 

Vill du ha hjälp med att våga mer än du törs och hitta lösningar på dina hinder?

Kontakta mig på: bm@eccbysyren.se  www.eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

 

Varma hälsningar,

Britt-Marie

 

 
Britt-Marie Syren