Träningstips för tid, motivation och glädje!

 

”Träna måste vara kul för att det ska bli av” eller ”Hitta glädjen så kommer du iväg på dina träningspass” Känner du igen resonemanget?

 Det är så klart grymt bra om man hittar glädjen och inspirationen för sin träning. Det säger sig själv att det är lättare att komma iväg och träna om man tycker det är kul. Och jag vill bara säga grattis till alla som har hittat glädjen.

 

Men för alla andra som hoppar över träningen för att de inte har tid, motivation eller lust så vill jag vända upp och ner på resonemanget. Tänk om det är precis tvärt om att motivationen och glädjen kommer när vi först gör?

 

Häng med så kommer du att förstå!

 

Många av mina klienter vill gärna komma igång med träningen men berättar att varken tid, motivation eller glädje finns. De går helt enkelt och väntar på att det ska komma till dem för att sedan börja träna. Vanligt tänkt men inte så effektivt.

 

Vi börjar med att titta på tiden som är den vanligaste anledningen till att inte träna. Jag kan förstå att många upplever tiden som en bristvara idag, men vi har alla lika många timmar på dygnet, 24 stycken.  Och att då inte få till 30 - 60 minuters träning några gånger i veckan känns mindre bra.

Så med hjälp av några reflektionsfrågor brukar klienterna landa i att det ligger något annat bakom, något djupare än tid. Det kan handla om rädslor, motivationsbrist, negativa tankar om träning eller kanske svag självkänsla. För när vi tittar på själva tiden så finns ju den till sociala medier, TV-serier eller bara att gå runt och oroa sig.

 

Mitt starkaste TIPS är att börja tänka tvärt om. Istället för att vänta på att tid, motivation och glädje ska komma till dig, börja med att bara göra. Gå till gymmet, stick ut och spring, ta en powerwalk, börja dansa, gå på yoga.

Det viktiga är inte VAD utan ATT du börjar GÖRA och därefter kommer flytet med tiden.

 

Resonera med dig själv; Nej jag har varken tid, motivation eller lust för det här, men jag gör det ändå, för jag vet att det är bra för mig både fysiskt/mentalt och på kort/lång sikt.

 

Ekvationen kan verka lite konstig vad gäller träning. Man gör av med energi och ändå får man mer energi än innan man började träna. Du vet när du känner dig så där trött att du bara vill gå och lägga dig, men ändå bestämmer dig för en promenad och simsalabim är du piggare när du kommer tillbaka. Visst är det coolt?

 

Att testa nya saker är inte svårt, det är bara ovant. Var snäll med dig själv om det inte går som du tänkt dig direkt. Prova igen och igen och jämför dig bara med dig själv och beröm dig för dina framsteg som du tar, små som stora.

 

Vad blir ditt första träningssteg?

   

Kontakta mig om du har frågor eller vill boka en tid,

www.eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

 

Önskar dig varmt lycka till med din träning!

 

Varma hälsningar,

Britt-Marie

 

 
Britt-Marie Syren