Reflektion, avstamp och framåtblick

 

Nu står vi inför ett nytt år med massa möjligheter. Innan du tar fart framåt, in i det nya, skulle jag vilja inspirera dig till att först utvärdera året som gått. Det ger dig en fördel att veta hur du ska blicka framåt. Jag hjälper dig här med några enkla och konkreta frågor.

Varför ska man blicka bakåt när man vill se framåt? Fördelarna kan vara att du kan få uppleva stunderna igen när du mådde riktigt bra, var lycklig, tacksam och kände dig så där härligt stolt över dig själv. Du kommer också kunna se mönster och beteenden som har varit bra för dig och även mönster som varit mindre gynnsamma för dig. 

Här har du en stor guldnyckel till att skapa ett 2022 som du vill ha det. Nämligen genom att dra lärdom av det som varit och våga blicka framåt med mål som uppfyller dina drömmar.

Gör det enkelt med tre konkreta steg. Att ställa frågor till dig själv, reflektera över svaren och fundera på hur du skulle vilja ha det i framtiden. Vill du skriva, reflektera tyst för dig själv, prata högt med dig själv under en promenad eller i badet, spelar mindre roll. Det viktiga är görandet, att du gör. Så gör det som passar dig bäst.

Jag har skrivit ner några frågor som du kan använda dig av om du vill.

1.     Fortsätta med Vad är det du har gjort och som du har mått bra av under året, både fysiskt och mentalt? Vad är viktigt för dig att fortsätta med? Vad vill du göra mer av? Vad är du mest stolt över? Vilka utmaningar vill du fortsätta med?

2.     Sluta med Vad är det du har gjort som inte har varit gynnsamt för dig eller dina närmaste? Kan du se mönster som inte är bra? Vad vill du helt sluta med för att kunna må och fungera ännu bättre? Vad vill du minska ner till förmån att göra mer av saker som ger dig energi, lugn och glädje?

3.     Börja med Vad är det som du skulle vilja börja med men som av någon anledning har hindrat dig hitintills? Vad tänker du skulle göra dig riktigt gott? Vilka utmaningar vill du börja med? Vilka beteenden vill du använda dig av för att må bra och fungera bättre?

Ta nu ett steg i taget. Skriv ner dina reflektioner, svar, tankar och idéer. Sätt mål och delmål. För här har du många av dina svar till förändring som kommer att göra dig gott och få ett gnistrande och sprakande 2022.

De senaste åren har jag tagit mig tid att göra denna övning. Den gör att jag får perspektiv på saker och har lättare att både släppa det som inte ger mig något samtidigt som jag får kraft att göra det jag vill och mår bra av. 

Hoppas att detta har givit dig nya perspektiv och mod till att drömma stort och våga släppa för att ta ny fart. Vill du komma ett steg till på din väg framåt så inspireras av vänner eller vänd dig till en coach som kan hjälpa dig att reflektera ännu mer kring frågorna och skaffa fler guldnycklar.

Varmt lycka till och låt detta bli början till dina mål och delmål för 2022

 

Kontakta mig om du har frågor eller vill boka en tid; 

bm@eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

  

Med värme,

Britt-Marie 

 
Britt-Marie Syren