Våga tryck på bromsen i sommar...

 

…för att maxa din återhämtning. Ja, jag vet, det låter lite kontraproduktiv. Ska man maxa under sommaren när det ska vara ledigt och skönt?

Midsommar står för dörren, med sill, lekar, jordgubbar och allt som hör till. För många börjar också semester och ledighet. Själv ska jag jobba ett par veckor till, men sedan blir det ledigt även för mig.

Funderar på det här med återhämtning under ledighet. Kommer återhämtning bara av sig själv för att man är ledig? Nja, återhämtning kommer inte bara av att man trycker på en knapp eller att man blundar hårt. Viljestyrka eller rätt inställning hjälper föga heller om vi ständigt överbelastar vårt system med stress eller knasiga livsstilsbeslut.

Vad behöver man då göra för att maxa sin återhämtning? Ja, som med allt annat för att skapa förändring behövs att man GÖR. God återhämtning bottnar i kloka val och att man faktiskt gör det som man har bestämt att göra för att både må bra och fungera bra.

Här kommer några TIPS som kan hjälpa dig att maxa din återhämtning

  1.  Känn in vad som ger just dig god återhämtning. Det varierar nämligen från person till person, så jämför dig inte, utan hitta det som är bra för dig.

  2. Vilka är dina förväntningar på ledigheten? Dela med dig av dem till dina nära så blir det lättare att det blir som du har tänkt dig.

  3.  Timmarna innan du går och lägger dig är viktiga för din återhämtning. Varva ner innan du går och lägger dig och avsluta sysslor i god tid.

  4. Passa på och hitta nya fysiska aktiviteter under sommaren som som är anpassad för dina behov. Hellre lite och regelbundet än mycket som inte blir av.

  5.  Undvik hård träning precis innan du ska gå och lägga dig.

  6. Har du många olika aktiviteter som ska göras på en dag? T.ex besöka vänner/släkt, handla, festligheter, bada osv. Se till att du får din egen tid däremellan där du kan fylla på dina batterier. För hur kul vi än har så kostar det energi.

  7.  Gör gärna en andningsövning om dagen där du stimulerar ditt ”lugn-och-ro-system”. T.ex., andas in genom näsan under fem sekunder och låt magen vidgas, andas ut genom näsan under fem sekunder och låt magen sjunka in. Upprepa under fem minuter.

MAXA NU DIN ÅTERHÄMTNING genom att våga trycka på bromsen lite extra i sommar och gör de val som leder till bättre livskvalitet och mer energi. För en god återhämtning främjar vår hälsa, lycka och prestationsförmåga.

Vill du ta kommandot i din hälsa och boosta upp dig inför hösten? Hör av dig till mig så gör vi ett bra upplägg.

Kontakta mig om du har frågor eller vill boka en tid,

www.bm@eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

Varma hälsningar,

Britt-Marie


 
 
Britt-Marie Syren