Träning och återhämtning - hur hänger de ihop?

 
IMG_3359.jpeg

Alldeles perfekt skulle jag säga. För en skön och härlig träningsrutin har en bra balans mellan träning och återhämtning.

Har du varit på pass och sett de som ”smiter iväg” i slutet på passet då det är dags för stretch och avslappning? Eller sett de som bara rusar på efter sitt träningspass. Jag har själv varit där för jag trodde att det var det mest effektiva. Det visade sig tyvärr vara helt fel.

Är du igång med din träning men känner dig ändå trött och sliten? Fundera då på hur din återhämtning ser ut efter ditt träningspass. Ger du dig tid att varva ner ordentligt innan du fortsätter med arbete eller andra sysslor? För träning bryter nämligen ned och återhämtning bygger upp.

Jag vill därför peppa dig att uppmärksamma din återhämtning efter träningen. Se till att ditt kroppssystem får möjlighet att byggas upp igen och dina energidepåer får fyllas på.

• Låt din kropp få komma ner i varv

• Låt det få vara kravlöst ett tag

• Fyll på med mat och dryck

Ju hårdare du tränar desto mer återhämtning vill din kropp ha. Din prestation kan faktiskt försämras utan återhämtning MEN med bra återhämtning blir din prestation bättre! Bra va?

Träningen bryter ner och återhämtningen bygger upp, så ge dig själv en stund efter träningen att varva ner och återhämta dig. För det är precis så de hänger ihop, träning och återhämtning för bra resultat!

Idag använder jag Livsstilsanalysen, ett långtids-EKG, till flera av mina klienter. Där ser man tydligt effekter av träning, återhämtning, stress och sömn. Det är ett oslagbart mätinstrument som du bär under 3-4 dygn och där du får en individuell analys och återkoppling av mig personligen. Självklart sätter vi också upp mål för att du ska må bra och fungera ännu bättre.

Vill du göra en Livsstilsanalys eller vill boka en tid. Kontakta mig på:

www.bm@eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

Önskar dig varmt lycka till med både din träning och återhämtning!

Varma hälsningar,

Britt-Marie


 
Britt-Marie Syren