Full rulle och snart är det jul - 5 enkla knep minska stressen

 

Full rulle och snart är det december och jul. Adventspyssel, glöggmingel, julklappslistor, träffa nära och kära, avsluta jobbprojekt och planera för nya projekt. Ja, listan kan göras lång på allt som ska fixas. Känns som det är läge att bromsa in och lägga lite mer tid på återhämtning och få ner farten till jul.

  

Jag vill inspirera dig till att ta kommandot i december månad och göra den till din bästa.

 

Häng med på mina 5 TIPS och bestäm dig sedan för hur du vill må och känna under december månad.

 

1.    Regelbunden träning förbättrar inte bara konditionen utan även stresståligheten! Regelbunden träning och god kondition ger upphov till fysiologiska förändringar som förbättrar kroppens förmåga att anpassa sig till stress. Helt enkelt en win-win!

2.     Nope, nähe, nej – ibland kan vi behöva träna oss i att säga nej, inte alltid så lätt om man kopplar ihop det med att man sårar någon eller gör någon besviken. Ge det ett försök och fundera på vad som ger dig energi och vad som är viktigt för dig. Säg nej!

3.     En sak i taget – gör december månad till ett perfekt tillfälle att träna på att inte multistaska. Medan datorn laddas upp - ta några djupa andetag och bara det. Drick en kopp kaffe, känn doft och smak och det är det enda du gör i den stunden. Blir du stressad av bara tanken? Perfekt, då kanske det här är en grymt bra decemberträning för dig.

  

4.   Att andas är förmodligen det bästa sättet att stressa av. Ta djupa, långa och sköna andetag så aktiverar du vagusnerven som styr många olika viktiga funktioner, till exempel puls, matsmältning och andning.

6. zzZZzzZZ – Sov, vila och återhämta dig. Det är den bästa julklappen du kan ge till dig själv och till dina nära och kära.

Önskar dig en gnistrande, sprakande och alldeles underbar december på ditt egna vis.

 

Finns här om du har frågor eller vill boka en tid,

www.bm@eccbysyren.se eller 070-262 34 22

 

Varma hälsningar,

Britt-Marie

 

 

 
Britt-Marie Syren