Nu lackar det i hög fart - Häng med på mina 7 TIPS inför en lugn julhelg!

 

Full rulle så här i mitten av december och det lackar i hög fart till jul. Adventspyssel, glöggmingel, julklappslistor, träffa nära och kära och massa kul jobb. Känns som det är dags att bromsa in och lägga lite mer tid på återhämtning och få ner farten till jul.

Hur ser då en riktigt god jul ut? Ja, det varierar så klart utifrån vad man har för önskningar och vilja. Hur det än ser ut är det inte ovanligt att julen kopplas ihop med både måsten, krav och borden.

Jag skulle vilja inspirera dig till att ta kommandot i december månad och göra denna jul till din bästa.

Häng med på mina 7 TIPS och bestäm dig sedan för hur du vill må och känna under december månad.

1. Logga ut – låtsas att du firar julen i en liten stuga utan uppkoppling. Upptäck vad som händer när du är off-line. Läskigt? Jag vet, men kul att prova.

2. Nope, nähe, nej – ibland kan vi behöva träna oss i att säga nej, inte alltid så lätt om man kopplar ihop det med att man sårar någon eller gör någon besviken. Ge det ett försök och fundera på vad som ger dig energi och vad som är viktigt för dig. Säg nej!

3. Kommunicera - ”Vi gör det för barnens skull” medan barnen kanske undrar vad i hela friden är det frågan om. Mycket av julen går på rutin och tradition. Så här bli tipset, prata ihop er och ställ frågan till alla i familjen hur de egentligen vill att julen ska firas. Kanske vill barnen bygga snögubbe på julaftonsmorgon och vem vet, det kanske är vad du själv helst också vill göra. Så varför inte?

4. En sak i taget – julen är perfekt tillfälle att träna på att inte multistaska. Drick en kopp kaffe, känn doft och smak och det är det enda du gör i den stunden. Blir du stressad av bara tanken? Perfekt, då kanske det här är en grymt bra sysselsättning för dig i jul.

5. Ibland blir det fel och det är ok – oavsett hur mycket vi planerar blir det inte alltid som man tänkt sig. Jag lovar, ingen kommer klaga på torra lussebullar eller att man byter ut någon maträtt. Det blir som det blir och det blir bra!

6. Njuuuut, av den stund som är, både före, under och efter julen. Stanna upp, ta några extra djupa andetag och ta hand om dig själv och dem du har omkring dig. Oavsett om du firar julen själv eller med andra – låt julen bli den jul som du önskar dig.

7. zzZZzzZZ – Sov, vila och återhämta dig. Det är den bästa presenten du kan ge till dig själv och till dina nära och kära.

Önskar dig nu en gnistrande, sprakande och alldeles lagom jul på ditt egna lilla vis.

Vill du starta upp 2024 med kärlek till dig själv? Hör av dig så kan vi lägga upp ett fint program som passar dig och dina behov.

www.eccbysyren.se bm@eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

Varma juliga hälsningar,

Britt-Marie


 
Britt-Marie Syren