Hjälper eller stjälper dina rutiner dig?

 
IMG_0401.jpeg

Tillhör du dem som älskar rutiner eller känner du att de begränsar dig och hämmar kreativiteten?

Vitsen med rutiner är att det ska underlätta på ett eller annat sätt. Frågan är, hur vet man om de underlättar eller tänk om de till och med stjälper och vad är det rutinerna ska underlätta?

Jag tillhör kategorin som älskar rutiner, men känner nu att det är dags att se över vilka de är och om de verkligen hjälper mig att uppnå mina mål. Helt enkelt dags för lite rutinkontroll.

En rutin ska vara enkel och när den väl är invand, kännas så naturlig att den sker per automatik. När jag av någon anledning inte kan utföra min rutin och känner att jag saknar den, då tolkar jag det som att det är en god rutin.

Lek med tanken att du under en dag ser över dina rutiner. Oftast är de så automatiserade att du inte tänker på dem, så du får vara lite extra observant. Skriv gärna ner under en dag och ställ dig sedan frågan om de leder dig närmare dina mål och det liv som du vill leva.

Om de gör det, perfekt. Hur kan du då se till att fortsätta med dem?

Om inte, vad vill du göra för att byta ut, minimera, ta bort helt?

Att skapa en ny rutin kan ta tid och vara tålamodsprövande. Ett TIPS kan då vara att bygga på en redan befintlig rutin.

Ex 1; Om du är ute och promenerar, springer eller joggar och vill träna upp mer styrka. Gör fem sit-ups när du är klar och bygg sedan på med ytterligare fem nästa dag osv. Plötsligt har du skapat en ny rutin som tar dig närmare ditt mål.

Ex 2; Om du arbetar med din återhämtning genom att stanna upp och ta fem djupa andetag. Sträck då även på kroppen och bygg sedan på med att rulla axlarna. Vips har du även här skapat en ny rutin.

Ex 3; Om du går igenom mejl vid en särskild tidpunkt varje dag, bygg på med att även ta pauser vid särskilda tidpunkter eller något annat som gör att du närmar dig dina mål och det liv du vill leva.

Rätt rutiner hjälper både din kropp och psyke. Rätt rutiner möjliggör att fokus kan hållas på det som för dig är viktigt. Rätt rutiner gör att du kan var här och nu och samtidigt färdas till dina mål.

Så hjälper eller stjälper dina rutiner dig?

Kontakta mig om du har frågor eller vill boka en tid,

www.bm@eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

Med värme,

Britt-Marie


 
Britt-Marie Syren