Skapa frihet genom att rensa ut - perfekt så här i börja på 2021

 
micheile-henderson-FpPcoOAk5PI-unsplash.jpg

Upplever du ibland att det är svårt att hitta dina saker eller att du aldrig har något att sätta på dig? Då är du inte ensam. Vi är många som lyckas samla på oss saker och kläder genom åren och som bara tar plats, stökar ner och gör vardagen krångligare.

Jag bestämde mig för att börja se över mina prylar och klädesplagg för att se vad som ger mig energi, lugn och glädje samt vad som tar energi. Jag utgick från det något klyschiga ordspråket ”Äger du sakerna eller äger sakerna dig?” insåg att det var en riktigt bra fråga att ställa sig.

Så varför ska vi då rensa upp bland saker, är det inte inom oss vi behöver börja? Jag ser att det hänger ihop och att vi kan ta hjälp av saker vi har runt omkring oss för att skapa ett större lugn inombords. Så, här delar jag med mig av mina tankar och tips på varför det kan vara skönt att rensa ut bland just saker.

Sparar tid, genom att veta var saker finns och att det jag har i min garderob är både helt och i min storlek så skapar det så klart mer tid för roligare saker än att springa runt och leta.

Få mer energi, saker som ligger framme och ”skräpar” eller kläder i garderoben som är trasig tar kraft och energi varje gång du ser dem. Så släpp taget om dem och frigör på så vis mer energi.

1. Kategorisera vart dina prylar och kläder ska ta vägen. Införskaffa lådor, post-it-lappar och en tuschpenna. Märk sedan upp lådorna med: spara, slänga, skänka, laga-fixa, sälja, byta och vet ej. Vet ej högen är bra för att inte stanna upp i processen.

2. Osäker på om det ska sparas, ställ dig då tre frågor

- Blir jag glad av den här saken/plagget när jag tänker eller tittar på den?

- Är den användbar och när använde jag den senast?

- Älskar jag den helhjärtat och tillför det ett värde?

3. Beslutsångest, rensa bland de sentimentala sakerna sist, de brukar vara de svåraste. Se till att du har tid när du går igenom dessa så inget sker för snabbt.

Innan du drar igång, fundera först på varför du vill rensa. Alla kanske inte behöver släppa taget och lämna utrymme för mer energi. En del kanske tycker att världen snurrar på tillräckligt fort ändå och vill ha det som det alltid har varit och då är det jättebra.

För mig var det viktigt att få till enkelheten, det luftiga och skapa utrymme för allt det jag älskar. Det var en riktig frihetskänsla att släppa taget om en del saker och dessutom fick jag ett mer lättstädat, välorganiserat och snyggare hem.

Hoppas nu att jag har kunnat inspirera dig till att börja se över ditt hem och din garderob för ett lättare och friare liv.

Kontakta mig om du har frågor eller vill boka en tid,

www.bm@eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

Med värme,

Britt-Marie


 
 
 
 
Britt-Marie Syren