Finns det en återhämtningsknapp? Nja, men ett fint vårerbjudande finns!

 

Som jag önskar att det fanns en sådan knapp, tänk så smidigt att bara trycka på den och vips tankar vi upp vår energi igen.

Tyvärr sker inte återhämtning genom att vi trycker på en knapp eller sluter ögonen hårdare. Vare sig viljestyrka eller rätt inställning hjälper om vi ständigt överbelastar kroppen, utsätter den för stress eller fattar felaktiga livsstilsbeslut. Däremot kan vi nu mäta vad som gör oss gott och vad vi kan behöva göra mindre av.

Så vad hjälper då? Ja, god återhämtning bottnar i kloka val och i en grundlig attitydförändring – i synnerhet för människor som är vana vid att ta ut sig, låta andras behov ständigt gå före, pressar sig över gränsen för vad de klarar av, känner tröttheten och tänker att sen ska jag vila – bara det här blir klart först.

Stress, alkohol och sjukdom är några kända faktorer som förhindrar en effektiv återhämtning. En allt för hård belastning kan försvaga – eller till och med blockera återhämtningsprocessen helt och hållet genom att hålla stressystemet aktiverat. Puh, ingen kul läsning.

MEN, vi vet också att sömn av god kvalitet, god fysisk kondition, psykiskt välbefinnande, balanserat näringsintag och en positiv inställning kan hjälpa återställningen av våra fysiska och psykiska resurser.

YES, härligt då vet vi, men hur får man till det?

Här kommer fem TIPS som kan hjälpa dig att maxa din återhämtning

1) Timmarna innan du går och lägger dig är viktiga för din återhämtning. Varva ner innan du går och lägger dig och avsluta vardagssysslor i god tid.

2) Lämplig fysisk aktivitet som är anpassad efter dina behov. Hellre lite och regelbundet än mycket som inte blir av.

3) Undvik hård träning precis innan du ska gå och lägga dig.

4) Gör gärna minst en andningsövning om dagen där du stimulerar ditt ”lugn-och-ro-system”. T.ex., andas in genom näsan under fem sekunder och låt magen vidgas, andas ut genom näsan under fem sekunder och låt magen sjunka in. Upprepa under fem minuter.

5) Få tillräckligt med högkvalitativ sömn – i synnerhet under perioder i livet som kräver mycket av dig.

BONUSTIPS – få rabatt på en livsstilsanalys under mars månad genom att uppge kod: ”Livskvalitet”. Då ingår även 1 timmes återkoppling med mig, där vi går igenom dina resultat och lägger upp en plan framåt.

En Livsstilsanalys ger värdefulla insikter i hur du bäst hanterar din personliga stress, håller koll på din återhämtningsbalans, din sömnkvalitet och din konditionsnivå. Mätningen sker under tre dygn och du får en tydlig sammanställning, som vi tillsammans går igenom, där det bl.a synliggörs om du laddar ur eller laddar upp ditt inre ”batteri”.

I väntan på att vi hittar återhämtningsknappen kan du nu på ett enkelt sätt mäta dina stresstoppar, din återhämtningsförmåga, din sömnkvalitet och konditionsnivå.

Jag och fler av mina klienter upplever att vi nu vet VAD som gör oss gott och kan göra mer av det och vad vi kan behöva göra mindre av. Vi slipper helt enkelt gissa oss fram!

Våga trycka på bromsen lite extra nu i vår och gör de val som leder till bättre livskvalitet och mer energi. En god återhämtning främjar vår hälsa, lycka och prestationsförmåga.

Vill du ta kommandot i din hälsa och känner att du vill ha mer hjälp? Hör av dig till mig så gör vi ett bra upplägg.

Kontakta mig om du har frågor eller vill boka en tid,

www.bm@eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

Varma hälsningar,

Britt-Marie


 
 
 
Britt-Marie Syren