Mina 5 bästa TIPS på bra morgonrutiner

 

Har du en önskan om att bli en morgonperson eller i alla fall skapa en morgonrutin som ger dig energi och glädje? Ja, då finns det en massa vanor som du kan börja anamma direkt.

En bra start på dagen ger alltid en god förutsättning för att resten av dagen också ska bli bra.

Men hur ofta ger du dig själv de bästa förutsättningarna? Det är ofta vi tänker att om jag bara gick upp lite tidigare, förberedde saker kvällen innan, tog det mer lugnt, åt en bra frukost. Ja, då skulle morgonen vara mycket bättre. Precis, nu är det dags att ta kommandot i dina morgonrutiner och gå från tanke till handling.

Här kommer mina 5 bästa TIPS på morgonrutiner som ger både en skön morgon och en bra dag.

1. Förbered redan kvällen innan. Fundera på hur nästa dag ser ut. Finns det något du kan förbereda för att få en lugnare start nästa morgon? Packa väskan, lägga fram kläder eller duka frukostbordet.

2. Lägg dig 30 minuter tidigare så du kan gå upp 30 minuter tidigare. Kanske resonerar du så att du vill sova så länge som möjligt och ställer då larmet på senast tänkbara tid och måste därför skynda dig på morgonen. Se om du istället kan ge dig lite mer tid på morgonen.

3. Ge dig själv ett varsamt uppvaknande. Precis när du vaknar börja med att lägga märke till din andning. Följ några andetag med lite nyfikenhet hela vägen in och hela vägen ut. Notera hur det känns utan att värdera. Ta sedan några medvetna andetag där du fyller buken på inandning och låter sedan magen sjunka in på utandningen. Lägg märke till eventuell skillnad.

4. Visualisera din dag. Det är ett enkelt och effektivt verktyg där du kan bestämma dig för hur du vill att din dag ska bli och kännas. Om inte du bestämmer hur dagen ska bli är det lätt att någon annan gör det åt dig. Testa gärna att ställa dig framför badrumsspegeln och säg något snällt till dig själv. T.ex. ”Jag är stark, frisk och glad.” Jag utstrålar skönhet, självförtroende och glädje.” ”Jag har allt inom mig som behövs för att ta mig an dagens utmaningar.”

5. Börja dagen med ett träningspass. Oavsett om du vill ut och springa, gå en lugn promenad, göra någon stretchövning hemma så ger träning och rörelse energi till kroppen. Endorfinerna som frigörs gör att du vaknar ordentligt. Dessutom kommer du vara klar med träningen redan innan dagen har börjat och ge dig en positiv känsla för resten av dagen.

Vilka är dina morgonrutiner som ger dig energi och glädje?

Du vet väl att du kan boka mig för individuell telefoncoaching. Det betyder att du kan få en Livscoach och Mental tränare oavsett var du befinner dig. Perfekt ju!

Kontakta mig om du har frågor eller vill boka en tid.

bm@eccbysyren.se www.eccbysyren.se eller ring 070-262 34 22

Varma hälsningar,

Britt-Marie


 
Britt-Marie Syren